Caputo mel → Hvilken skal du vælge? (2024 Opdatering)

Caputo-Mel

Caputo mel anses af mange pizzanørder og napolitanske pizzariaer for det bedste mel til pizzabagning.

Og det er bestemt ikke uden grund.

Caputo er bl.a. blevet en “godkendt leverandør” af True Neapolitan Pizza Association (AVPN), som administrerer reglerne for ægte napolitansk pizza.

Caputo fører en lang række af forskellige mel, så det kan være svært at finde ud af hvilken en der passer bedst til lige præcis dig.

I denne artikel har jeg forsøgt at opstille forskellen på Caputos meltyper, og fremhævet der stærke og svage sider. Så læs med for at finde den helt rigtige Caputo mel til dig.

Ved du allerede hvilken Caputo mel du vil læse om? Så kan du hurtigt finde afsnittet ved at klikke på oversigten nedenfor

Caputo mel pizzeria blå caputo

Caputo Mel Pizzeria “Blå”

Med elsastisk og resistent gluten, og en velafbalanceret smag, er Caputo Pizzeria Mel ideel til at bage den klassiske napolitanske pizza. Så er du i tvivl om hvilken mel du skal købe eller bruge til at bage napolitansk pizza? Så bør du altid vælge Caputo Pizzeria.

Caputo Pizzeria mel, står for mange professionelle pizzabagere, som den primære mel der bør benyttes til napolitansk pizza. Og som navnet antyder, så er denne mel designet til at levere den optimale pizza oplevelse. Med den rigtige opskrift, vil du opnå en let, blød, perfekt hævet skorpe med Caputo Pizzeria mel … Læs videre her

Fremhævede fordele

  • Perfekt pizzamel
  • Rigtig god til kortere hævetider (Op til 36 timer)
Melstyrke (W) Type Protein Elastasitet
260/270 Tipo 00 12,5 % P/L 0,50 / 0,60

Bedste pris på Caputo mel Pizzeria

Caputo-mel-saccorosso

Caputo mel Cuoco Saccorosso “Rød”

Caputo Cuoco er en smule stærkere, elastisk og modstandsdygtig end Caputo Pizzeria. Det skyldes bl.a. både det højere niveau af protein og den samlede w-rating. Eftersom 

Den kan derfor også klare det længere hævetider. Alt i alt er det en rigtig fin og afbalanceret tipo 00 hvedemel der gør sig rigtigt godt som pizzamel. 

Foruden at være god som pizzamel, er den også eminent til at bage italiensk brød som f.eks. foccacia medLæs videre her

Fremhævede fordele

  • Velegnet til lange hævetider
  • Eminent til pizza, men også god til fx foccacia.
Melstyrke (W) Type Protein Elastasitet
300/320 Tipo 00 13 % P / L: 0,50 / 0,60

Bedste pris på Caputo mel Cuoco Saccorosso

Caputo mel manitoba oro

Caputo Mel Manitoba Oro

Ved Caputo Manitoba Oro får du en tipo 0 hvedemel med en høj w-rating (370/390) og proteinprocent (14,5%). Med andre ord er Caputo Manitoba ekstrem stærk, og kan derfor også holde til meget lange hævetider. 

At melet er så stærkt som denne gør det også en del nemmere at arbejde med dejen. 

Du vil formentligt også opleve en smule anderledes smag i forhold til de to forgående mel (Pizzeria og Cuoco). Det kommer af den anderledes formalingsgrad der er brugt (Tipo 0). Du skal dog ikke være nervøs, det er stadig en lækker, nuanceret og velbalanceret smagLæs videre her

Fremhævede fordele

  • Ekstra stærk hvedemel
  • Perfekt til meget lange hævetider

Melstyrke (W) Type Protein Elastasitet
370/390 Tipo 0 14,5 % P/L 0,50 / 0,60

Bedste pris på Caputo Manitoba Oro

Caputo mel Nuvola

Caputo Nuvola 

Er du på jagt efter en luftig pizza, med en kant der puffer ekstra meget op? Så er det Caputo Nuvola du skal have fat i. Nuvola betyder sky på Italiensk, og er specielt designet til at leve op til navnet.

Caputo Nuvola indeholder egenskaber der gør det muligt, at have et højt niveau af hydrering (Hvor mang procent af dejen der er vand), hvilket er grundstenen i at opnå denne lette og luftige pizzabund som det kendes fra de napolitanske pizzaer. 

Et fantastisk bid, konsistens og luftighed gør Caputo Nuvola til en af mine absolutte yndlings pizzamel. Har du ikke prøvet den endnu? Så kan jeg ikke andet end at give en stor anbefalingLæs videre her

Fremhævede fordele

  • Du får ikke en mere luftig dej end med denne pizzamel
  • Mulighed for høj hydreringsprocent
  • Pizzageeks yndlingsmel

Melstyrke (W) Type Protein Elastasitet
270/290 Tipo 0 12,5 % P / L 0,50 / 0,60

Bedste pris på Caputo Nuvola

Caputo mel Nuvola Super

Caputo Nuvola Super

Nu har vi lige snakket om hvor fantastisk Caputo Nuvola er. Og hvis du nogensinde har prøvet den, så ved du også at det er ganske korrekt. 

Men har du så prøvet eller hørt om storebroren – Caputo Nuvola Super.

Ifølge Caputo selv, så er Nuvola Super udviklet med henblik på at tilfredsstille de mest kritiske pizzanørder, der søger intet andet end perfektion. 

Selvom Nuvola Super er en helt igennem veludført og fantastisk pizzamel at arbejde med, så er den ikke for alle. 

Det er nemlig vigtigt at du giver melen de helt rigtige betingelser for at den kan arbejde og udvikle sig. Derudover vil vi klart anbefale at du kun bruger denne mel hvis du ved at du vil lade den hæve i minimum 36 timer. Så hvis du ikke har så meget tid, så vil jeg stadig anbefale dig at gå med den første mel vi snakkede om, Caputo Pizzeria. 

Men er du pizzanørd med stort NØRD, og har du mod på lange hævetider og ved hvordan melen skal behandles, så er Caputo Nuvola Super et absolut MUST. De volumiøse og skyformede kanter du kan opnå er alt besværet værd… Læs mere her

Fremhævede fordele

  • Perfektion – Der er ikke så meget andet at sige.
  • Lad den hæve i minimum 36 timer og du kommer til at svæve på en sky

  • Must try for enhver pizzaNØRD
Melstyrke (W) Type Protein Elastasitet
320-340 Tipo 0 13,5 % P/L 0,50 / 0,60

Bedste pris på Caputo Nuvola Super

Caputo mel Semola

Caputo mel Semola

Caputo Semola er baseret på en hård hvede, også kaldet durumhvede.

Nu er du jo landet inde på Pizzageek.dk, så vi skal selvfølgelig tale om hvad durumhvedemel bruges til i pizzasammenhæng.

Caputo Semola er perfekt til af have liggende på bordet når pizzaen skal åbnes og formes.

Den grovere og hårdere struktur er perfekt til at isolere pizzaen fra bordet.

Som pizzanørd har jeg derfor også altid en pakke Caputo Semola liggende. Det er svært at komme udenom læs mere her…

Fremhævede fordele

  • Perfekt til at adskille pizzaen fra bordet
  • En mel enhver pizzanørd bør have stående
Melstyrke (W) Type Protein Elastasitet
250 Durumhvede 12,5 % P/L 2,30

Bedste pris på Caputo Semola

Caputo mel Criscito

Caputo mel Criscito

Caputos Criscito mel er tørret surdej. Det er en ægte og naturlig smagsforstærker der kan bidrage med ekstra smag til din pizzadej. 

Criscito er udviklet af Caputo med henblik på at skabe en nem måde at opnå alle fordele du normalt ville få ved en surdej. 

Har du styr på basal pizzabagning? Hvis du kan svare ja her, så kan du begynde og lege med Criscito og sætte dit helt eget præg på pizzaen.

Fremhævede fordele

  • Surdej

  • God til at eksperimentere med
Melstyrke (W) Type Protein Elastasitet
Tipo 0 15,8 %

Bedste pris på Caputo Criscito

Vi kan dsv. ikke finde nogen dansk leverandør pt.

Caputo mel Integrale

Caputo mel Integrale

Dette er Caputos bud på en fuldkornsmel du kan inkorporere i din pizzabagning.

Så ønsker du en “sundere” pizza, med et højere niveau af fuldkorn og fibre, så kan du erstatte en del af din tipo 0/00 mel med Caputo Integrale.

Jeg vil klart anbefale at du bruger den til at erstatte en mindre del af din anden mel, og at du ikke udelukkende bruger denne. 

Fremhævede fordele

  • Fuldkornsmel
  • God til at eksperimentere med
  • Erstat en mindre del af melen med denne
Melstyrke (W) Type Protein Elastasitet
170/190 Fuldkorn 12,5% P / L:  0,80 / 0,90

Bedste pris på Caputo Integrale

Vi kan dsv. ikke finde nogen dansk leverandør pt.

Caputo mel fioreglut

Caputo mel Fioreglut

Pizza er i bund og grund baseret på en god glutenstruktur. Det kan derfor også være svært at forestille sig hvordan en glutenfri pizza ville kunne opnå de samme egenskaber. 

Caputo har i lang tid forsøgt at komme dette problem til livs, så alle kan nyde en ægte napolitansk pizza.

Ved hjælp af en blanding af ris, kartoffelstivelse, sojamel, sukker, fortykningsmidler og kostfibre, har Caputo opnået det “umulige”. De har fået kreeret en ganske udemærket pizzamel uden gluten. 

Den er ret pebret i prisen, men absolut det hele værd hvis du ikke tåler gluten… Læs mere her 

Fremhævede fordele

  • Glutenfri pizzamel
  • Meget tæt på en autentisk oplevelse

  • Et must hvis du er glutenallergiker
Melstyrke (W) Type Protein Elastasitet
Glutenfri

Bedste pris på Caputo Fioreglut

Oftest stillede spørgsmål (FAQ)

Det sikre svar er Caputo Pizzeria (Blå), men det handler meget om dit ambitionsniveau, tid og erfaring. Er du mere avanceret, så vil Caputo Nuvola eller Nuvola Super være helt fantastisk. Caputo Manitoba Oro vil du også kunne bruge.

Hvis din pizzadej skal hæve i mindre end 24 timer, så vil jeg altid anbefale at du bruger Caputo Pizzeria.

Det er svært at komme med et konkret svar hertil, da der er flere muligheder at gå med. Som udgangspunkt bør du enten bruge Caputo Manitoba, Cuoco (Rød), Nuvola eller Nuvola Super.

Pizzanørden // Anders Jepsen

pizzageek-forfatter

Inkarneret pizzanørd og entusiast med mottoet: Familie, venner og pizza. 

Og ja, der må godt komme ananas på 😉