Caputo mel → Hvilken skal du vælge? (2024 Opdatering)
Caputo mel anses af mange pizzanørder og napolitanske pizzariaer for det bedste mel til pizzabagning.
Og det er bestemt ikke uden grund.
Caputo er bl.a. blevet en “godkendt leverandør” af True Neapolitan Pizza Association (AVPN), som administrerer reglerne for ægte napolitansk pizza.
Caputo fører en lang række af forskellige mel, så det kan være svært at finde ud af hvilken en der passer bedst til lige præcis dig.
I denne artikel har jeg forsøgt at opstille forskellen på Caputos meltyper, og fremhævet der stærke og svage sider. Så læs med for at finde den helt rigtige Caputo mel til dig.
Ved du allerede hvilken Caputo mel du vil læse om? Så kan du hurtigt finde afsnittet ved at klikke på oversigten nedenfor
Caputo Mel Pizzeria “Blå”
Med elsastisk og resistent gluten, og en velafbalanceret smag, er Caputo Pizzeria Mel ideel til at bage den klassiske napolitanske pizza. Så er du i tvivl om hvilken mel du skal købe eller bruge til at bage napolitansk pizza? Så bør du altid vælge Caputo Pizzeria.
Caputo Pizzeria mel, står for mange professionelle pizzabagere, som den primære mel der bør benyttes til napolitansk pizza. Og som navnet antyder, så er denne mel designet til at levere den optimale pizza oplevelse. Med den rigtige opskrift, vil du opnå en let, blød, perfekt hævet skorpe med Caputo Pizzeria mel … Læs videre her
Fremhævede fordele
Melstyrke (W) | Type | Protein | Elastasitet |
---|---|---|---|
260/270 | Tipo 00 | 12,5 % | P/L 0,50 / 0,60 |
Bedste pris på Caputo mel Pizzeria
Caputo mel Cuoco Saccorosso “Rød”
Caputo Cuoco er en smule stærkere, elastisk og modstandsdygtig end Caputo Pizzeria. Det skyldes bl.a. både det højere niveau af protein og den samlede w-rating. Eftersom
Den kan derfor også klare det længere hævetider. Alt i alt er det en rigtig fin og afbalanceret tipo 00 hvedemel der gør sig rigtigt godt som pizzamel.
Foruden at være god som pizzamel, er den også eminent til at bage italiensk brød som f.eks. foccacia med… Læs videre her
Fremhævede fordele
Melstyrke (W) | Type | Protein | Elastasitet |
---|---|---|---|
300/320 | Tipo 00 | 13 % | P / L: 0,50 / 0,60 |
Bedste pris på Caputo mel Cuoco Saccorosso
Caputo Mel Manitoba Oro
Ved Caputo Manitoba Oro får du en tipo 0 hvedemel med en høj w-rating (370/390) og proteinprocent (14,5%). Med andre ord er Caputo Manitoba ekstrem stærk, og kan derfor også holde til meget lange hævetider.
At melet er så stærkt som denne gør det også en del nemmere at arbejde med dejen.
Du vil formentligt også opleve en smule anderledes smag i forhold til de to forgående mel (Pizzeria og Cuoco). Det kommer af den anderledes formalingsgrad der er brugt (Tipo 0). Du skal dog ikke være nervøs, det er stadig en lækker, nuanceret og velbalanceret smag… Læs videre her
Fremhævede fordele
Melstyrke (W) | Type | Protein | Elastasitet |
---|---|---|---|
370/390 | Tipo 0 | 14,5 % | P/L 0,50 / 0,60 |
Bedste pris på Caputo Manitoba Oro
Caputo Nuvola
Er du på jagt efter en luftig pizza, med en kant der puffer ekstra meget op? Så er det Caputo Nuvola du skal have fat i. Nuvola betyder sky på Italiensk, og er specielt designet til at leve op til navnet.
Caputo Nuvola indeholder egenskaber der gør det muligt, at have et højt niveau af hydrering (Hvor mang procent af dejen der er vand), hvilket er grundstenen i at opnå denne lette og luftige pizzabund som det kendes fra de napolitanske pizzaer.
Et fantastisk bid, konsistens og luftighed gør Caputo Nuvola til en af mine absolutte yndlings pizzamel. Har du ikke prøvet den endnu? Så kan jeg ikke andet end at give en stor anbefaling… Læs videre her
Fremhævede fordele
Melstyrke (W) | Type | Protein | Elastasitet |
---|---|---|---|
270/290 | Tipo 0 | 12,5 % | P / L 0,50 / 0,60 |
Bedste pris på Caputo Nuvola
Caputo Nuvola Super
Nu har vi lige snakket om hvor fantastisk Caputo Nuvola er. Og hvis du nogensinde har prøvet den, så ved du også at det er ganske korrekt.
Men har du så prøvet eller hørt om storebroren – Caputo Nuvola Super.
Ifølge Caputo selv, så er Nuvola Super udviklet med henblik på at tilfredsstille de mest kritiske pizzanørder, der søger intet andet end perfektion.
Selvom Nuvola Super er en helt igennem veludført og fantastisk pizzamel at arbejde med, så er den ikke for alle.
Det er nemlig vigtigt at du giver melen de helt rigtige betingelser for at den kan arbejde og udvikle sig. Derudover vil vi klart anbefale at du kun bruger denne mel hvis du ved at du vil lade den hæve i minimum 36 timer. Så hvis du ikke har så meget tid, så vil jeg stadig anbefale dig at gå med den første mel vi snakkede om, Caputo Pizzeria.
Men er du pizzanørd med stort NØRD, og har du mod på lange hævetider og ved hvordan melen skal behandles, så er Caputo Nuvola Super et absolut MUST. De volumiøse og skyformede kanter du kan opnå er alt besværet værd… Læs mere her
Fremhævede fordele
Melstyrke (W) | Type | Protein | Elastasitet |
---|---|---|---|
320-340 | Tipo 0 | 13,5 % | P/L 0,50 / 0,60 |
Bedste pris på Caputo Nuvola Super
Caputo mel Semola
Caputo Semola er baseret på en hård hvede, også kaldet durumhvede.
Nu er du jo landet inde på Pizzageek.dk, så vi skal selvfølgelig tale om hvad durumhvedemel bruges til i pizzasammenhæng.
Caputo Semola er perfekt til af have liggende på bordet når pizzaen skal åbnes og formes.
Den grovere og hårdere struktur er perfekt til at isolere pizzaen fra bordet.
Som pizzanørd har jeg derfor også altid en pakke Caputo Semola liggende. Det er svært at komme udenom læs mere her…
Fremhævede fordele
Melstyrke (W) | Type | Protein | Elastasitet |
---|---|---|---|
250 | Durumhvede | 12,5 % | P/L 2,30 |
Bedste pris på Caputo Semola
Caputo mel Criscito
Caputos Criscito mel er tørret surdej. Det er en ægte og naturlig smagsforstærker der kan bidrage med ekstra smag til din pizzadej.
Criscito er udviklet af Caputo med henblik på at skabe en nem måde at opnå alle fordele du normalt ville få ved en surdej.
Har du styr på basal pizzabagning? Hvis du kan svare ja her, så kan du begynde og lege med Criscito og sætte dit helt eget præg på pizzaen.
Fremhævede fordele
Melstyrke (W) | Type | Protein | Elastasitet |
---|---|---|---|
– | Tipo 0 | 15,8 % | – |
Bedste pris på Caputo Criscito
Caputo mel Integrale
Dette er Caputos bud på en fuldkornsmel du kan inkorporere i din pizzabagning.
Så ønsker du en “sundere” pizza, med et højere niveau af fuldkorn og fibre, så kan du erstatte en del af din tipo 0/00 mel med Caputo Integrale.
Jeg vil klart anbefale at du bruger den til at erstatte en mindre del af din anden mel, og at du ikke udelukkende bruger denne.
Fremhævede fordele
Melstyrke (W) | Type | Protein | Elastasitet |
---|---|---|---|
170/190 | Fuldkorn | 12,5% | P / L: 0,80 / 0,90 |
Bedste pris på Caputo Integrale
Caputo mel Fioreglut
Pizza er i bund og grund baseret på en god glutenstruktur. Det kan derfor også være svært at forestille sig hvordan en glutenfri pizza ville kunne opnå de samme egenskaber.
Caputo har i lang tid forsøgt at komme dette problem til livs, så alle kan nyde en ægte napolitansk pizza.
Ved hjælp af en blanding af ris, kartoffelstivelse, sojamel, sukker, fortykningsmidler og kostfibre, har Caputo opnået det “umulige”. De har fået kreeret en ganske udemærket pizzamel uden gluten.
Den er ret pebret i prisen, men absolut det hele værd hvis du ikke tåler gluten… Læs mere her
Fremhævede fordele
Melstyrke (W) | Type | Protein | Elastasitet |
---|---|---|---|
– | Glutenfri | – | – |
Bedste pris på Caputo Fioreglut
Oftest stillede spørgsmål (FAQ)
Pizzanørden // Anders Jepsen
Inkarneret pizzanørd og entusiast med mottoet: Familie, venner og pizza.
Og ja, der må godt komme ananas på 😉