Bedste pizzasaks (2023) Her er vores bud

Pizzasaks, den nye mester til at slice din pizza. I stedet for at skære din pizza med det klassiske hjul, kan du nu klippe din pizza med en pizzasaks. På den måde sikre du at dit fyld bliver hvor det er, og din pizza ser lige så lækker ud som den gjorde inden du klippede den. Så bruger du stadig adskillige kræfter på at presse pizzahjulet eller kniven ned gennem pizzaen, så har du brug for en pizzasaks. En skarp pizzasaks afhjælper dine problemer. I denne artikel kan du finde Pizza Geeks yndlings pizzasaks.

pizzasaks-har-slicet-pepperoni-pizza

Pizza Geeks udvalgte

Pizzasaks Scizza fra Dreamfarm Sort
Dreamfarm pizzasaks sort
 • Tåler opvaskemaskine
 • Aftagelige blade
 • Slidstærk
 • Slibevenlig

Pizzasaks Scizza fra Dreamfarm Rød
Dreamfarm pizzasaks rød
 • Tåler opvaskemaskine
 • Aftagelige blade
 • Slidstærk
 • Slibevenlig

Hvordan vælger du den bedste pizzasaks?

Der findes et ekstremt stort udvalg af pizzasakse. Så mange at det kan være en næsten overvældende oplevelse at skal vælge den rigtige model og type for dig.

Jeg har selv været der, og har prøvet mange forskellige modeller, som i mine øjne alle gode og funktionelle. Jeg har nedenfor forsøgt at lave en liste over de vigtigste ting jeg ville have for øje ved køb af en pizzasaks i dag.

Den rigtige pris

Som med næsten alle tænkelige køkkenredskaber, så findes der pizzasakse i alle prisklasser. En billig pizzasaks starter omkring 60 kr., mens premium saksene kan købes får helt op til 300 kr.

En pizzasaks kan altså købes får samme pris som et pizzahjul. Så hvis dit pizzahjul er ved at være slidt, eller du blot ønsker nyt lækkert grej, så kan det være det er ved at være tid til at opgradere.

Hertil skal jeg lige kommentere, at det igen, er ligesom med så mange andre produkter - kvalitet og pris går hånd i hånd. Min erfaring fortæller mig i hvert fald, at det i langt de fleste tilfælde er det værd at købe en pizzasaks til 200 kr., frem for den billige til 60 kr. Du får en meget bedre kvalitet og funktionsdygtig pizzasaks. Og når du nu alligevel har brugt adskillige timer på at forberede og bage din pizza, så skal den da selvfølgelig også serveres med et lækkert stykke værktøj.

Den bedste pizzasaks er af høj kvalitet

Det lyder umiddelbart rimeligt lige til. Selvfølgelig er høj kvalitet en god ting, også når det gælder den bedste pizzasaks.

Men hvilke ting er det så vi skal kigge efter for at være sikret høj kvalitet?

Skarphed

Det her er en af de absolut vigtigste faktorer for mig når jeg køber en pizzasaks. Den skal være skarp. For en af de helt store fordele ved pizzasaksen fremfor et pizzahjul, er hvor meget nemmere det er hurtigt at klippe sig igennem pizzaen, end at bruge adskillige kræfter på presse pizzahjulet gennem pizzakanten.

En skarp pizzasaks garantere at vi let og elegant kan få opdelt pizzaen uden besvær. Derudover så hjælper den os også med at sikre at fyldet bliver hvor det er blevet lagt. I modsætningen til pizzahjulet eller en kniv, som så ofte ender med at skubbe rundt på fyldet.

Flad bund

Hvis vi lige stopper op og tænker over hvad det er vi egentligt skal bruge pizzasaksen til. Den skal bruges til at klippe en brandvarm napolitansk pizza over. Måske bager du pizzaen på en bageplade? Hvis du gør, så er det her punkt ekstra vigtigt for dig.

Den flade bund hjælper os nemlig med at undgå at ridse underlaget pizzaen ligger på. Hvis der er noget jeg personligt er rigtigt træt af, så er det hvis der kommer en rids i enten min teflon pande eller bageplade. Det undgår vi helt ved hjælp af pizzasaksen.

Rustfrit stål

I min optik så bør du ALTID vælge en pizzasaks der er produceres i rustfrit stål. På den måde undgår vi at de ruster. Og som en lille ekstra bonus, så holder den sig også skarp i længere tid.

Solidt håndtag

Det er vigtigt at håndtaget er lavet af et varmeresistent materiale, såsom teflon. På den måde sikre vi os selv den bedste komfort, og skulle det ske at pizzasaksen rammer ned på den varme pizzasten, bagestål eller bageplade, så smelter den ikke.

Opvaskemaskinen

Vi lever i dag i en tid hvor time-is-money, og hvem gider egentligt at tage opvasken? Kan du derfor finde en pizzasaks der kan tåle opvaskemaskinen, så er det da en stor bonus du helt sikkert bør tage med. I min optik, der er den bedste pizzasaks helt sikkert egnet til opvaskemaskinen.

Størrelse

Et vigtigt punkt at have med i betragtningen om den bedste pizzasaks, er størrelsen. For at vi nemt kan klippe os vej gennem en stor pizza, er det nødvendigt at vi har et længere blad på saksen.

Det er også vigtigt at den har et langt håndtag, så vores hænder er beskyttet fra den rygende varme pizza - og evt. en endnu varmere bageplade, pizzasten eller stål.

Du bør dog have dine egne behov i tankerne her. Har du f.eks. børn der også skal bruge den, kan det være en god idé at vælge en lidt mindre pizzasaks, som børnene nemmere kan håndtere.

Sikkerhed

Det leder os let og elegant hen på det næste punkt; sikkerhed. Alt der kan klippe gennem en pizza er skarpt. Så det er nødvendigt at overveje sikkerheden, især hvis der også er børn der skal bruge pizzasaksen. Udover at være skarpe, så kommer en pizzasaks også med risikoen om at blive forbrændt. Hvis saksens håndtag er kort, så vil dine hænder komme meget tæt på pizzaen. Og en boblende varm pizza, med smeltet ost, og en rygende varm bageplade er ikke noget vores hænder sætter pris på. Alle, inkl. mig selv, der er blevet pizza-forbrændt, vil kunne fortælle dig dette.

Så husk det til overvejelserne om den bedste pizzasaks.

Vedligeholdelse

Hvis du er den heldige ejer af et pizzahjul, så kender du formentligt til frustrationerne der kommer ved rengøring. Smattet ost og dejklumper sætter sig fast mellem hjulet og håndtaget, og hvis det først når at tørre, ja så har du en opgave der kan være umuligt at komme igennem.

En stor fordel ved pizzasaksen er hvor meget nemmere den er at vedligeholde. Her behøver du blot at sætte den i opvaskemaskinen eller tørrer bladet af en med våd karklud.

Nogen pizzasaks kan endda skilles fuldstændigt ad, hvilket gør rengøringen endnu nemmere. Det gør dem også en del nemmere at slibe skarpe.

Ekstra funktioner

Selvom det er muligt at købe en helt basal pizzasaks, så elsker vi jo vores gadgets. Så jeg vil også lige præsentere dig for de ekstra features som nogen pizzasaks har.

Nogen sakse har fået tilføjet et ekstra beskyttelseslag under bladet, der beskytter din pizzasten, bagestål eller bageplade fra ridser og skrammer.

Andre har fået tilføjet en spartel på siden. Denne kan enten være sat permanent fast, mens det ved andre er muligt at tage den af. Denne funktion gør det meget nemmere at servere pizzaen. Det kan dog være en smule mere besværligt at bruge den til at klippe med.

I nedenstående video kan du se hvordan en pizzasaks med ekstra funktioner fungere. Saksen der bruges i videoen er en Dreamfarm Scizza pizzasaks. Du kan læse mere om denne her

Hvad er en pizzasaks?

En pizzasaks er den nye erstatning for de klassiske pizzahjul til udskæring af pizza. Med en pizzasaks kan du, som navnet indikere, klippe din pizza ud let og elegant. I de ønskede mængder, og uden fyldet falder af eller flytter sig. 

Det er nemlig problemer med fyldet der oftest er udfordringen når en pizza skal deles op i lækre slices. Ved at skære din pizza ud med et pizzahjul eller kniv, vil du i størstedelen af tilfældende ende med en pizza der har ændret udseende og nu ser mindre appetitlig ud. 

Pizzasaksen er kommet for at afhjælpe dette. Med en skarp pizzasaks kan du blot klippe løs uden det går ud over fyldet. Du behøver sågar ikke engang at koncentrere dig. 

Men kan jeg ikke blot bruge en standard køkkensaks? I teorien jo, men (Der er altid et men ;) ) pizzasaksen adskiller sig på især 2 parametre. 

 • En god pizzasaks har længere klinger end køkkensakse. På den måde kan mange pizzasakse klippe et pizzaslice med et enkelt klip. 
 • En pizzasaks udstyres med en flad plade under den nederste klinge. Det er der to årsager til. For det første beskytter det dit underlag mod ridser. Så din bageplade, stål eller andet ikke bliver beskadiget. For det andet så gør bundpladen at pizzasaksen også vil kunne bruges som en pizzaspatel.

Pizzasaksen er mere end blot den nye pizzaskærer

Pizzasaksen stiger i popularitet. Det skyldes selvfølgelige først og fremmest dens fantastiske evner til at slice pizza perfekt og ubesværet. Men det skyldes i høj grad også, at den kan bruges til meget mere i køkkenet. 

Vi har i dag fyldte køkkener, med meget forskelligt køkkenudstyr. Og hvor meget af det får vi egentligt brugt? Jeg bor selv i lejlighed og har et relativt lille køkken. Så den plads der er, skal bruges på noget fornuftigt. 

Pizzasaksen er derfor også et super godt redskab til at udfylde denne rolle. Den er lille, passer nemt ned i skuffen, og kan bruges til alt det samme som du ville bruge en standard køkkensaks til. Og nårja, så har du nu også det bedste redskab til at slice din pizza. What's not to like.

Din pizzasaks kan bl.a. bruges til:

 • at klippe krydderurter
 • at slice en omelet
 • at klippe friske lasagneplader

Konklusion

At vælge den rigtige pizzasaks er ikke blot et spørgsmål om at vælge et værktøj til at skære pizza med. Det er et valg, der har betydning for hele din pizzaoplevelse.

Når du vælger en pizzasaks, bør du derfor tage hensyn til faktorer som kvalitet, skarphed, design, pris, ekstra funktioner, og vedligeholdelse. Hvis du gør det, vil du finde en pizzasaks, der passer præcis til dine behov og din livsstil. Det er ikke kun en investering i en bedre pizzaoplevelse men også en opgradering af dit køkkenredskab, og muligheden for at have lidt lækkert lir hjemme i køkkenskuffen.

Husk på, at pizzasaksen ikke kun er for pizzageeks, fordi den er så alsidighed kan den bruges som et nyttigt redskab for alle, der nyder at lave mad. Hvad enten du er en erfaren pizzabager eller blot en entusiastisk hjemmekok, kan den rigtige pizzasaks forbedre din madlavningsproces og tilføje et strejf af elegance og effektivitet til dine måltider.

Oftest stillede spørgsmål om pizzasaks (FAQ)

De fleste pizzasakse kan godt tåle opvaskemaskinen. Du skal dog være opmærksom på, at opvaskemaskinen kan være med til at gøre din pizzasaks sløv hurtigere. Vi anbefaler derfor at du så vidt muligt vasker den op i hånden.

Pizzasaksen gør det nemmere at slice din pizza uden at fyldet rykker sig. Derudover beskytter pizzasaksen dit underlag mod ridser.

Ca. mellem 50 - 250 kr. Pris og kvalitet går dog her oftest hånd i hånd.

Den bedste pizzasaks er skarp, har en flad bund, rustfri og har et langt og solidt håndtag.

Ja det kan du. En pizzasaks kan bruges til alle de samme opgaver som du ville bruge en standard køkkensaks til. Derudover kan den også bruges som pizzaspatel.